Niels Bohrs vej 6   •   6700 Esbjerg   •   Tlf.

AM-Gruppen

AM-Gruppen hjælper virksomheder med at skabe vækst gennem udviklingen af et godt arbejdsliv.

Vi tilbyder jer et alt-i-én arbejdsmiljøstyringssystem, som spænder fra vores digitale styringssystem WORXS og arbejdsmiljørådgivning til e-learningskurser og arbejdsmiljøuddannelser.

AM-Gruppen har gennemført lovpligtige arbejdsmiljøuddannelser for arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere i hele landet. Her omsætter vi viden til praktik - med gode og relevante eksempler, der giver jer redskaberne til at styre og forbedre jeres arbejdsmiljø.

Helbredskontrol til medarbejdere med natarbejde HøreundersøgelseSundhedsprofilerSygefraværAPVATEXArbejdshygiejniske målingerArbejdsmiljøorganisationenÅrlig arbejdsmiljødrøftelseTrykluftStyren InstruktionMaskinsikkerhedGraviditets rådgivningErgonomisk indretning af arbejdspladsenSikkerhedsrunderingerEliminering af kemiske produkterIndeklimaIndustriventilationCMR-vurderingKemisk risikovurderingKortlægning af arbejdsteknik og vurdering af arbejdsprocesserKortlægning af træk, skub og løftLovpligtige eftersynObservationer og nærved-ulykkerSikkerhedsdatabladeSubstitution af kemiske produkterValg af og instruktion i anvendelse af hjælpemidlerBlacklister

Hvorfor arbejdsmiljøet er afgørende for din virksomheds succes


Arbejdsmiljø er et samspil af de relationer, påvirkninger og vilkår, som mennesket arbejder under. Et sikkert og sundt arbejdsmiljø kan have en positiv effekt på medarbejdernes produktivitet, arbejdsglæde og engagement. Derudover kan det også være med til at reducere sygefraværet samt sikre, at medarbejderne har de bedste arbejdsbetingelser og arbejder under sikre forhold.


Faktorer der kan påvirke arbejdsmiljøet

Arbejdsmiljøet kan påvirkes af en lang række faktorer, herunder ergonomi, psykisk og fysisk belastning, støj, lysforhold, luftkvalitet og kemisk påvirkning osv.

Dårlig ergonomi kan bl.a. føre til muskel- og skeletproblemer, mens dårlig luftkvalitet kan forårsage hovedpine, træthed og andre sundhedsproblemer, og det er derfor vigtigt, at arbejdspladsen er indrettet på en måde, der fremmer medarbejdernes sundhed og trivsel.

Derudover kan et dårligt psykisk arbejdsmiljø føre til stress, angst og depression, hvilket kan påvirke medarbejdernes trivsel og produktivitet. Det er derfor vigtigt for virksomheder at sørge for, at deres medarbejdere har en god work-life balance, og at der er et godt samarbejde og en god kommunikation på arbejdspladsen.


Vigtigheden af at investere i arbejdsmiljøet

En god og sund arbejdsplads kan medvirke til at øge medarbejdertrivsel og engagement. Medarbejdere, der trives på arbejdspladsen og føler sig trygge, er mere tilbøjelige til at være produktive og engagerede i deres arbejde. Dette kan i sidste ende føre til en mere effektiv og vellykket virksomhed.

Derudover kan en fokuseret indsats på arbejdsmiljøet også medvirke til at reducere sygefravær og arbejdsskader. Ved at forebygge arbejdsskader og sygdomme kan virksomhederne spare omkostninger på sygedage og fravær. Det er også vigtigt at huske på, at arbejdsmiljølovgivningen stiller krav til virksomhederne for at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø for deres medarbejdere.

En anden fordel ved at have et fokus på arbejdsmiljøet er, at det kan hjælpe med at skabe et positivt billede af virksomheden. Når virksomheder investerer i deres medarbejderes sundhed og trivsel, viser det, at de tager deres ansvar alvorligt. Dette kan også medvirke til at tiltrække og fastholde talenter på arbejdspladsen.

Det er derfor altafgørende, at I begynder at fokusere mere på jeres arbejdsmiljø, så arbejdet kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt og samtidig med, at I som arbejdsgiver kan skabe et sikkert, sundt og langt arbejdsliv for jeres medarbejdere.